torstai 2. elokuuta 2012

Heinäkuu uudessa kodissa


Uuden kodin ikkunoista tulee sisään niin paljon valoa, ettei ole tosikaan. Lapsena syötiin mummolassa Weetabixia; loman alun nostalgiapöllyssä teki mieli kokeilla, vieläkö kylmä puuro on yhtä herkullista. Olihan se, varsinkin banaanin ja hunajamelonin kanssa.


Makea mustapapu-nuudelihässäkkä

Tämä ruoka syntyi puolivahingossa kaappeja siivoillessa. Ulkonäkö ei ole hääppöinen, mutta maku oli ainakin siivoamisesta nälkäisen syöjän mieleen.

1 purkki käyttövalmiita mustapapuja
1 tölkki kookoskermaa
1 banaani
ruokaöljyä maun mukaan
2 dl vettä
mausteet: inkivääriä, currya, paprikajauhetta

nuudeleita

Lorauta öljyä kylmään kasariin, lisää inkivääri-, paprika- ja curryjauhetta reippaasti. Kuumenna. Viipaloi sekaan banaani ja lisää myös pavut. Kaada kookoskerma kasariin, huuhtele tölkki vedellä ja huljauta sekaan myös huuhteluvesi. Lisää nuudelit, anna porista hiljaa muutama minuutti, kunnes nuudelit ovat kypsät.



Kesäinen kylmä makea

banaania
kookosmaitoa
vispautuvaa vaniljakastiketta (soija- tai tavallista)
mansikoita
mysliä

Viipaloi vuoan pohjalle banaanit, kaada päälle kookosmaito ja sitten vaniljakastike. Koristele mansikoilla, ripottele päälle mysliä. Anna jäähtyä pakastimessa parikymmentä minuuttia ennen tarjoilua.



Back to the seventies. Makaroonilaatikko kahdella o:lla tuo mieleen tarunhohtoisen ajan, jolloin Kekkonen hallitsi, teollisuus porskutti ja vaimot tekivät töistä kotiin palaaville miehilleen niitä ruokia, joita nykyään saa vain eineksinä. Muoviastiat ja tabletti ovat ehtaa vintagea - huh!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti