torstai 29. joulukuuta 2011

Ensimmäinen blogiteksti, hurraa!

Tervetuloa taas uuden ruokablogin pariin! Olin tätä kyllä jo miettinytkin. Kun kuitenkin otan mielelläni kuvia (ei nyt puhuta niiden laadusta, jookos) ja kirjoitan kummallisia reseptejäni ylös, ei ole pitkä askel ryhtyä niitä jakamaan muille.

Tänään on ollut suorastaan rattoisa päivä. Kävin ystävän kanssa Taidemuseo Tennispalatsissa ihastelemassa Tretjakovin mestareita sekä isoa Gallén-Kallelan näyttelyä. Ihan innostuin Akselista - kaveri teki ihan huimia juttua ja oli julkkis suurimman osan elämästään. Kalevalan kuvituksen ovat jääneet elämään, mutta muuten olin luullut heppua yliarvostetuksi. Väärässäpä olin.

No, päivähän suinkaan ei loppunut siihen. Soitin reilun tunnin kunnes huomasin olevani nälkäinen. Mitähän sitä laittaisi?

Vaihtoehtoja ei paljoa ollut. Jääkaappi on joulun jälkeen huomattavan tyhjä. Niinpä oli heittäydyttävä tuntemattomaan, kun käytössä oli lähinnä tofua, rucolaa ja juustonkannikka. No, minä en kursaile. Päätin yhdistää aineet pestoksi – sanahan tarkoittaa ”murskattua”, joten en ehkä saa suurpiirteisyydelläni ruokapoliisia perääni.

Näin se menee:

Tofu-rucolapesto

1 ruukku rucolaa

1 pkt pehmeää maustamatonta tofua

1 dl juustoraastetta

kourallinen manteleita

1,5 dl oliiviöljyä

1 tl suolaa

Mennä surauta koko setti sauvasekoittimella tahnaksi. Lusikoi tahna tarjoiluastiaan ja jauha päälle mustapippuria. Keitä seuraksi vaikka makaroonia. Näillä mittasuhteilla pestoa tulee aika paljon, yli jäävät voi laittaa kelmutettuna jääkaappiin. Eiköhän se pari päivää säily.








5 kommenttia:

  1. Lapin kultaako sulla on palan painikkeena? Hyvää uutta vuotta!

    -Joonas

    VastaaPoista
  2. Sitä samaa, kiitos! Lapparin jouluolut on tänä vuonna ollut yllättävän hyvää. Ja luomuakin vielä.

    VastaaPoista
  3. Tervetuloa blogosfääriin! t. neitinomad joka on väärillä tunnareilla kirjautuneena.

    VastaaPoista
  4. Hienoa, katsotaanpa, jos löytyis moista vielä kaupasta, niin vois lisäillä ylihuomisen menüühün ;)

    VastaaPoista
  5. Wau! Teillä se on herkkuruokien valmistus hallussa!

    Kävin katsomassa Tennarin näyttelyn mutta mulle kävi päinvastoin; alakerran Värin voima teki niin valtavan vaikutuksen että G-K.n suppeahko väriskaala oikein ihmetytti! Paitsi afrikka-työt, nehän olivat ihan toista.

    Onnea ja menestystä sinne Basson ja Hellan väliin! Ja hienot on kuvat, myös profiili- :)

    VastaaPoista